Sikker programvare med OWASP ASVS

8. mai 2019 | Erlend Andreas Gjære

Arbeider du med sikkerhetskrav i utvikling eller anskaffelse? Det er ingen grunn til å finne opp hjulet på nytt. Se foredrag om hvordan OWASP Application Security Verification Standard (ASVS) hjelper med dette.

På konferansen Sikkerhet & sårbarhet, 7. mai 2019 i Trondheim, deltok Erlend Andreas Gjære med en presentasjon av OWASP ASVS. Se hele innlegget i videoen under.

Du kan også laste ned  ASVS-regnearket vårt for å komme i gang selv, og eventuelt se foredraget på engelsk her fra en annen konferanse.

Kanskje har du hørt om OWASP Top 10, som er godt egnet til bevisstgjøring om de vanligste sårbarhetene i webapplikasjoner. OWASP ASVS derimot en proaktiv tilnærming til applikasjonssikkerhet, med ulike krav basert på en valgt risikoprofil.

Foredraget viser både hvordan OWASP ASVS er egnet som pedagogisk mal for sikkerhetskrav til både for kode man utvikler selv, og for applikasjoner som man kjøper fra andre.

I tillegg har vi utvidet ASVS-regnearket med egne kolonner som lar oss måle status over tid i forhold til en modenhetsskala i samsvar med tilsvarende måling vi gjør for ISO27001-tiltak i virksomheten for øvrig.

Til slutt gir foredraget en kjapp sammenligning mellom ASVS og en annen kjent standard for sikkerhetskrav, nemlig Cloud Security Alliance (CSA) sin Cloud Control Matrix (CCM) og tilhørende Consensus Assessments Initiative Questionnaire (CAIQ), som vi også benytter oss av i sikkerhetsarbeidet.

Om du er interessert i å vite mer om sikkerheten i våre skytjenester, er det bare å spørre. Og bruk gjerne vår dedikerte kanal dersom du har funnet en potensiell sikkerhetsfeil hos oss.

 


‒ Sparer tid på sikkerhetshjelp

Se hvordan MailRisk sørger for effektiv bevisstgjøring og oppfølging av mistenkelig e-post blant ansatte i hele virksomheten.

Les om MailRisk hos Tussa →

MailRisk på 90 sekunder

Klikk her for å se en kort video om MailRisk

Se hvordan alle ansatte kan bidra til økt sikkerhet i virksomheten!

«MailRisk gir både ansatte og virksomheter en helt ny mulighet til å oppdage og respondere på målrettede trusler i e-post.»

Outstandig Security Performance Awards

Bli kjent med MailRisk →

Lyst til å se hvordan programvaren vår MailRisk fungerer?

Vi byr gjerne på en demo og prøveperiode!

Gå til bloggen →